Over Levensdurf

Over Levensdurf

Opgericht door Marinka van de Kamp

Ik ben geboren in 1982, getrouwd met Remco en moeder van 1 dochter en 2 zonen. Na mijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit heb ik jarenlang als adviseur, leidinggevende en trainer/coach in het bedrijfsleven gewerkt. Inmiddels werk ik al weer enige tijd als zelfstandig haptotherapeut, coach en trainer.

 

 In mijn leven was ik telkens op zoek naar een balans in denken, voelen en doen. In mijn werk werd ik gewaardeerd op mijn snelle denken, juist in combinatie met mijn vermogen om te voelen en te verwoorden wat er speelt. Met daarbij een harde werkersmentaliteit die voor resultaat ging. Ondanks deze succesvolle buitenkant, zat ik van binnen vaak niet lekker in mijn vel. 

 

Ik had last van energiegebrek en (rug)pijn. En last van piekeren, onzekerheid en mijn hoge lat. Wat was ik bang om door de mand te vallen en wat voelde ik mij geremd door mijn angst en mijn lichaam. Mijn hoofd was onbewust mijn veilige haven geworden. Zeker op de lastige momenten. Niet voelen, niet voelen, denken! 

 

Ik volgde diverse trainingen, cursussen en therapieën. En ontdekte wat mijn lichaam mij te vertellen had. Ik werd hierdoor vol geraakt. Na een masterclass bij Ted Troost, koos ik voor de 5-jarige opleiding tot haptotherapeut. In dezelfde tijd kwam de training “Ander Leven” op mijn pad. Ik ontdekte de enorme invloed van ons onbewuste brein om onze chronische stressresponse te stoppen. En wat een verschil dit maakt voor chronische fysieke en emotionele klachten. Wat een rijkdom om deze aanvullende vakgebieden met elkaar te combineren. 

 

Om zo je gevoel van veiligheid te vergroten en stresspatronen te kunnen doorbreken. Wat een rust en vertrouwen geeft dit. Om je lichaam als hulpbron te leren kennen om te gaan en staan voor wie je bent. Denken, voelen en doen die elkaar versterken in plaats van tegenwerken. Van overleven naar leven. Om juist met je eigen kwetsbaarheid toch in beweging te komen en stap voor stap jezelf liefdevol te ont-wikkelen, laag voor laag. Zelfvertrouwen groeit niet in comfortzones. Net zo min als levensdurf! Ik pluk hier zelf ook nog dagelijks de vruchten van, zonder enige perfectie, gelukkig maar! En ik geniet ervan om mijn talenten te leven door anderen te begeleiden op hun eigen pad. 

 

Wil je ervaren wat ik voor je kan betekenen? Neem contact met mij op!